Highslide JS    Highslide JS


 

ФАСАДИ - ЕТЕМ Гърция

 


ETEM E-85


 

  Фасадна система ЕТЕМ Е-85

 Пестелива по отношение на използвани материали и цена, без това да оказва влияние на сигурността и функционалността;

По-малката видима ширина на системата е предпочитана от архитектите.

Сертифицирана в института Rosenheim - Изпитвания за въздухопропускливост, водонепропускливост, устойчивост на вятър, устойчивост на удар.

Доказана въздухо- и водонепропускливост, благодарение на широки вътрешни канали на 3 нива, непрекъснати при връзката между вертикали и хоризонтали, специално проектирани аксесоари и допълнителни профили за уплътняване по периметъра на фасадата;

Оптимален коефициент на топлоизолация, дори и в райони със сурови климатични условия.  Коефициент на топлопреминаване Uf = 1,5 W/m2K (за температурна разлика от 60°С , външна температура -40°С и стайна температура +20°С , температурата измерена във вертикала +17°С)

Системата показва параметри надминаващи с около 40% най-строгите класове норми по Европейските стандарти.

Възможност за изпълнение на фасади в пет основни разновидности:

А. Структурна фасада със силиконова фуга 20 мм по вертикал и хоризонтал

Б. Структурна фасада със силиконова фуга по вертикал 20 мм и капачка по хоризонтал 50мм

В. Структурна фасада със силиконова фуга по хоризонтал 20 мм и капачка по вертикал 50мм

Г. Фасада с капачка по вертикал и хоризонтал 50 мм

Д. Фасада с капачка по вертикал и хоризонтал 50 мм – специални профили за монтаж върху субконструкция - метална или дървена

 

 


ETEM E-6400


 

Система за окачена фасада с капачка по вертикал и хоризонтал с ширина 60 мм.
Възможност за реализиране на полигонална фасада, вътрешни и външни ъгли на сградата в план; възможност за реализиране на наклонена фасада по вертикал /наклонена навън и навътре/.

Описание на система Е-6400

Широка номенклатура от профили - 6 вида универсални профили за вертикали и хоризонтали, покриващи от статическа гледна точка почти всички случаи на подпорни разстояния на междуетажните плочи и растери на фасадата.

 

 

ВЕНТИЛИРУЕМИ ФАСАДИ


 

Вентилируемите фасади са системи от носеща конструкция и фасадни материали, които съчетават в себе си както съвременна визия, така и висока степен на изолация, позволяваща спестяване на енергията, необходима за подържане на оптимални условия на сградата.

Фасадата се състои се от външна обшивка, въздушна междина, субконструкция (основно алуминиева), която е фиксирана към стената и изолационен материал от външната страна на сградата.

Външната обшивка може да бъде от: алуминиев композитен материал, керамика, клинкер, гранитогрес, етернит, текстолит, естествен камък и др. Основните и функции са естетическа и защитна.

Вентилируемите фасади създават условия за естествена вентилация, намаляват драстично влагата по стените, елиминират проблема с конденза и позволяват на сградата да диша. Те гарантират и защита от киселинни дъждове и абсорбция на смог.

Преимущества

Топлоизолация: Съчетанието на подходяща субконструкция и топлоизолационни материали осигурява естествена вентилация, чрез която се предотвратява акумулирането на излишна топлина вътре в сградата. Така се създава благоприятен микроклимат без инсталиране на допълнителни скъпоструващи климатични системи.

Защита от атмосферни условия: Въздушната междина, служи като мембрана, не позволявайки на дъжда и влагата да достигнат до топлоизолацията и външната стена на сградата. Тя служи за дренаж на външната обшивка.

Пароизолация: Строителната влага, която е останала в сградата или влага, която се е натрупала в стените на сградата, се отвежда чрез принципа на естествената вентилация. По този начин, топлоизолацията на стената значително се подобрява, в резултат на което, се улеснява поддържането на желания температурен режим вътре в сградата.

Температурни амплитуди: Благодарение на специално разработената монтажна схема на субконструкцията, системите за фиксиране предлагани от Стилмет, позволяват да се поемат големи температурни амплитуди, без да се променят качествата на външната обшивка.

Пожарозащита: Специалните системи предлагани от Стилмет, заедно с използването на etalbond fr или други фасадни материали, правят вентилируемата фасада пожароустойчива. Благодарение на многослойната си конструкция, вентилируемите фасади позволяват да се намалят топлинните загуби през зимата и проникването на горещ въздух през лятото. Повишават хидро и шумоизолацията. Осигуряват паропропускливост и пожарозащита.

Освен всички изредени технически предимства, вентилируемите фасадни системи позволяват на архитектите да сътворят една разнообразна, по-човешка и приятна за обитаване среда.

1.Вентилируеми фасадни системи за фиксиране на алуминиев композитен материал


2. Вентилируеми фасадни системи за фиксиране на керамика и клинкер

 

 

Обратно


 

ФАСАДИ - ETALBOND


ETALBOND


 

  Материалът ETALBOND е нова технологична разработка, чиито уникални характеристики дават възможност за модерни новаторски архитектурни решения. Той е алуминиев композитен сандвич – панел, състоящ се от нетоксична полиетиленова сърцевина, слепена между два алуминиеви листа. Външният лист е боядисан с издръжливо цветно покритие, предпазено по време на производството, транспорта и монтажа от защитна полиетиленова лепенка. Високото качество на покритието осигурява на материала издръжливост на външни влияния като киселинни дъждове, промишлено замърсяване, ултравиолетови лъчи, корозия и т.н.

 

 

  ETALBOND предлага идеални решения за:

    Търговски центрове и супермаркети

    Хотели

    Стадиони и изложбени центрове

    Индустриални сгради

   Пътнически терминали, магистрални постове

    Бензиностанции, тунели, знаци и мн. др.

 

  ETALBOND има много предимства:

    Атрактивен външен вид и всестранно приложение

    Идеален за облицоване на интериорни и екстериорни пространства

    Твърд, лек и дълготраен материал

    Лесен за обработка и монтаж

    Притежава добри изолационни възможности

    Предлага широка цветова гама

    Съчетава се добре със стъкло и естествена светлина

 

 

Обратно


Bulgaria, 6002 Stara Zagora, 2B Ruski str.; tel.:+359(42)638 942, 600 035; fax: +359(42) 252 103; Sofia: tel.:+359(887) 932 140
www.villan-bg.com /
villan@villan-bg.com, office@villan-bg.com