В областта на гаражните и индустриални врати фирма Вилан работи предимно с НОВОФЕРМ БАЛКАН АД.

НОВОФЕРМ БАЛКАН АД предлага на българския пазар продуктите на NOVOFERM GmbH.  НОВОФЕРМ БАЛКАН АДпредлага комплексни решения по всички въпроси, касаещи всякакви врати и каси. При това няма никакво значение дали става въпрос, например за гаражни врати за частен дом или за големи проекти от гражданското строителство, като например хипермаркети, летища или голям жилищен комплекс.

  

Highslide JS  Highslide JS

Highslide JS  Highslide JS


 
1. Гаражни врати

АВТОМАТИЧНИ ГАРАЖНИ ВРАТИ

 


Novo port


 

Novo port – комплект секционна врата с автоматично задвижване

 Вратата и задвижването са перфектно съчетани едно с друго: задвижването се инсталира директно от дясно или по желание от ляво на релсовия път и се движи заедно с вратата почти безшумно, без да се намалява височината на отвора.

 Както всички останали продукти и „NovoPort“ отговаря на международните изисквания и има всички съответни сертификати. „NovoPort“ е изпитана от агенция по техническа инспекция и е съобразена с най-новите изисквания на Европейските стандарти.

 Технически „NovoPort“ разполага с всички стандартни характеристики за перфектната гаражна система. Въпреки това има възможност и за индивидуални дизайнерски решения.

 
 
 

 

 


Vivo port


 

Vivo Port – комплект махова гаражна врата с автоматично задвижване 

 След големия успех на „NovoPort“, „VivoPort“ - комплект автоматична махова гаражна врата със задвижване, закрепено на самото крило, без необходимост от време за монтаж на задвижването на тавана.

  - не е нужно допълнително място
  - без проблеми свързани с вида на сградата
  - иделана и при малък щурц и при високи тавани
  - допълнително механично заключване
  - стандартно аварийно отключване

 

 

Обратно


 

СТОМАНЕНИ СЕКЦИОННИ ГАРАЖНИ ВРАТИ


ISO 9


 

Секционна врата тип  ISO 9  

 Тази двустенна, изолирана гаражна врата, направена от поцинкована стомана е идеалното решение за жилищни гаражи до 3 м ширина. Секционната врата Novoferm тип iso 9 се състои от двустенни секции с пълнеж от пенополиуретанова пяна, дебелина на секцията 20/9 мм, предлага се само в дизайн на широки ленти.

 Повърхността на крилото се предлага в релефен дизайн, наподобяващ структура на дърво. Отделните секции са монтирани с профил за защита от прищипване на пръстите отвътре и отвън. Регулирането на теглото се осъществява чрез тройни пружинни пакети, състоящи се от двойни стоманени въжета: целият пакет се намира над релсовия път /хоризонталната шина/. Цялата конструкция отговаря на последните европейски изисквания за безопасност. Стандартно външната страна на вратата е грундирана и лакирана в бял цвят подобен на RAL 9016. Вътрешната страна е поцинкована. Като комплект с електро-механична NovoPort, секционната врата тип  iso 9 предлага висока степен на защита, удобство при работа и стабилност.

 

 


ISO 20


 

Секционна врата тип  ISO 20  

 Тази гаражна врата с двустенна конструкция от сандвич панели, изработени от горещопоцинкована стомана е идеалното решение за изолирани врати за гаражи до 3м ширина. Като резултат от малкото необходимо място и осигуряваща удовлетворяваща светла проходна височина тази гаражна врата е подходяща за обновяване на старата гаражна врата.

 Секционната врата Novoferm тип  iso 20 се предлага в следните варианти – хоризонтални ленти, широки ленти и широки ламели, касетен растер. Повърхността е щампована ламарина като наподобява дървесна структура. Освен това  iso 20 може да бъде доставена и с гладка повърхност. За защита срещу прах и влага е снабдена с устойчиво на метеорологични условия уплътнение.

 Отделните секции са снабдени със защита от прищипване на пръстите отвътре и отвън. Регулирането на теглото се осъществява чрез тройни пружинни пакети, състоящи се от двойни стоманени въжета: целият пакет се намира над релсовия път /хоризонталната шина/. Цялата конструкция отговаря на последните европейски изисквания за безопасност.

 Стандартно външната страна на вратата е грундирана и лакирана в бял цвят подобен на RAL 9016. Предлагат се и 10 допълнителни цвята – т.нар. Super-Color повърхност. Други цветове по  RAL също са възможни. Вътрешната страна е сиво-бял цвят подобен на  RAL 9002.

 

 


ISO 34


 

Секционна врата тип  ISO 34

 Тази гаражна врата със сандвич панели, изработени от горещо поцинкована стомана е идеалното решение за единични и двойни гаражи с ширина от 3 м до 5 м. За защита срещу прах и влага вратата се предлага с устойчиво на всякакви климатични условия уплътнение.

 Секционна гаражна врата модел Novoferm Е тип iso 34 се предлага на широки ленти и касетъчен растер. Секциите са с дебелина 45/34 мм с пълнеж от пенополиуретанова пяна, което осигурява на вратите добра топло и шумо изолация.

 Чрез здравата конструкция и качествените аксесоари се достига дълъг живот на експлоатация на вратата.

 Стандартно външната страна на вратата е грундирана и лакирана в бял цвят подобен на RAL 9016. Предлагат се и 10 допълнителни цвята – т.нар. Super-Color повърхност. Други цветове по RAL също са възможни. Вътрешната страна е в сиво-бял цвят подобен на RAL 9002. Като комплект с електромеханична NovoPort, секционната врата тип  iso 34 предлага висока степен на защита, удобство при работа и стабилност.

 

 

ISO 45


 

 

Секционна врата тип  ISO 45

 Тази гаражна врата с двустенни сандвич панели, изработени от горещо поцинкована стомана е идеалното решение за единични и двойни гаражи от 2.25 до 5.00 м ширина.

 За защита срещу прах и влага, вратата е съоръжена с устойчиво на различни метеорологични влияния уплътнение. Скеционната врата Novoferm E тип iso 45 се предлага в следните варианти: хоризонтални тесни ленти, широки ленти, широки ламели, касетъчен растер, както  и широки ламели с гладка повърхност.

 С дебелина на секциите 45 мм и пълнеж от пенополиуретанова пяна тази врата има отлична топло и шумоизолация. Дълготрайното безпроблемно функциониране на вратата се дължи на особената плътност на крилото и недеформираща се, здрава и леко движеща се конструкция.

 Вратата се задвижва изключително леко дори и при ръчно задвижване. При отваряне тя е лека като перце, благодарение на задвижването й от пружинен вал с поцинковани пружини. Пружините се доставят с необходимата защита от счупване. Цялата конструкция отговаря на последните европейски изисквания за безопасност.

 Специалната устойчива повърхност се предлага стандартно в релефен дизайн наподобяващ структура на дърво. Допълнително секционните врати тип iso 45 могат да бъдат доставени и с гладка повърхност. Гладка повърхност е възможна и за вратите с фолиево покритие, както и за дизайнерските модели. Отделните секции са снабдени с профили за защита от прищипване на пръстите отвътре и отвън.

 Стандартно външната страна на вратата е грундирана и лакирана в бял цвят подобен на RAL 9016. Предлагат се и 10 допълнителни цвята – т.нар.  Super-Color повърхност. Други цветове по  RAL също са възможни. Вътрешната страна е в сиво-бял цвят подобен на RAL 9002. Като комплект с електромеханична NovoPort, секционната врата тип  iso 45 предлага висока степен на защита, удобство при работа и стабилност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обратно


 

АВТОМАТИКА ЗА ГАРАЖНИ ВРАТИ И АКСЕСОАРИ


NOVOMATIC 403


 

Novomatic 403  

 

 

 

 

 

 

 

 

Технически характеристики:

Сила

максимум 400 N

Волтаж за включване

230 V / 50 Hz

Ток

0,9 А

Волтаж на мотора /за работа/

24 V постоянен волтаж

Изразходвана мощност при работа

200 W

Изразходвана мощност при покой

4 W

Степен на защита

само за сухи помещения

Скорост на движение

17м/сек.; плавен старт/ меко спиране

Управление

микропроцесорно

Радиоуправление

433 Mhz със сменящ се код

Осветление

230 V, 40 W, Е27, възможност за включване и на външно остветление /до 500 W/

 


NOVOMATIC 553


 

Novomatic 553  

 

 

 

 

 

 

 

 

Технически характеристики:

Сила

максимум 550 N

Волтаж за включване

230 V / 50 Hz

Ток

1,5 А

Волтаж на мотора /за работа/

24 V постоянен волтаж

Изразходвана мощност при работа

280 W

Изразходвана мощност при покой

4 W

Степен на защита

само за сухи помещения

Скорост на движение

17м/сек.; плавен старт/ меко спиране

Управление

микропроцесорно

Радиоуправление

433 Mhz със сменящ се код

Осветление

230 V, 40 W, Е27, възможност за включване и на външно остветление /до 500 W/

 
 

NOVOMATIC 803


 

Novomatic 803  

 

 

 

 

 

 

 

 

Технически характеристики:

Сила

максимум 1000 N

Волтаж за включване

230 V / 50 Hz

Ток

2 А

Волтаж на мотора /за работа/

24 V постоянен волтаж

Изразходвана мощност при работа

450 W

Изразходвана мощност при покой

7 W

Степен на защита

само за сухи помещения

Скорост на движение

17м/сек.; плавен старт/ меко спиране

Управление

микропроцесорно

Радиоуправление

433 Mhz със сменящ се код

Осветление

230 V, 40 W, Е27, възможност за включване и на външно остветление /до 500 W/

Обратно


 

2. Индустриални врати

ПОЖАРОУСТОЙЧИВИ ВРАТИ


Elite Novoferm Schievano T60


 

Elite Novoferm Schievano T60

Противопожарна врата, модел „Т60 NOVOFERM SCHIEVANO“.Предлагат се във вариант еднокрили и двукрили врати.

 

 

 

 

 

 

 

Технически характеристики:

Огнеустойчивост

90 мин.

Крило

Делелина 67мм, дебелина на ламарината 0,9 мм, тристранно фалцирани, изолационен пълнеж, цвят по RAL 7035

Каса

Ъглова – 1,5 мм дебелина на метал, снабдена с уплътнение по 3-те страни, цвят по RAL 7035

Обков

PZ – заключваща брава със съответната гарнитура към нея, пружинни регулируеми панти.

 

ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ


SUPER STANDART


 

Интериорна метална врата, модел Super-Standard

Крилото е горещо поцинковано с дебелина 40 мм, тристранен стандартен фалц 13 х 25,5 мм.

Металичното звънене е напълно отстранено благодарение на специалния пълнеж на вратата.Предлага се в 9 стандартни размера, може да изберете също така между 5 стандартни остъкления, както и други нестандартни размери и остъкления.Възможни са следните допълнителни принадлежности: вентилационна решетка, шпионка, автомат за затваряне, антипаник брава и др. Всички еднокрили интериорни врати се предлагат само крило или готов за монтаж комплект, включващ ъглова каса, уплътнение, брава, панти, черна стандартна пластмасова дръжка.

Употреба:

В промишленото строителство, офис сгради, както и в жилищното строителство.

 

 

 


SUPER PLUS


 

Интериорна метална врата, модел Super-Plus

Крилото е горещо поцинковано и прахово-полиестерно грундирано в цвят, подобен на RAL 9016.

Дебелината му е 40 мм с тристранен стандартен фалц 13 х 25,5 мм.Металичното звънене е напълно отстранено благодарение на специалния пълнеж на вратата.Предлага се в 9 стандартни размера, може да изберете също така между 5 стандартни остъкления, както и други нестандартни размери и остъкления.Възможни са следните допълнителни принадлежности: вентилационна решетка, шпионка, автомат за затваряне, антипаник брава и др. Всички еднокрили интериорни врати се предлагат само крило или готов монтаж, комплект включващ ъгова каса, уплътнение, брава, панти, черна стандартна пластмасова дръжка.

 Употреба:

В промишленото строителство, офис сгради, както и в жилищното строителство.

 

 

 


SUPER COLOR


 

Интериорна метална врата, модел Super-Color

Крилото е горещо поцинковано и прахово-полиестерно грундирано в цвят по RAL.

Дебелината му е 40 мм с тристранен стандартен фалц 13 х 25,5 мм.Металичното звънене е напълно отстранено благодарение на специалния пълнеж на вратата.Предлага се в 9 стандартни размера, може да изберете също така между 5 стандартни остъкления, както и други нестандартни размери и остъкления.Възможни са следните допълнителни принадлежности: вентилационна решетка, шпионка, автомат за затваряне, антипаник брава и др. Всички еднокрили интериорни врати се предлагат: само крило или готов за монтаж комплект, включващ ъглова каса, уплътнение, брава, панти, черна стандартна пластмасова дръжка.

 Употреба:

В промишленото строителство, офис сгради и в жилищното строителство.

 

 

 


SUPER MULTI COLOR


 

Интериорна метална врата, модел Super Multi Color

Крилото е горещо поцинковано и покрито с фолио в следните декори: гранит и терацо.

Дебелината му е 40 мм с тристранен стандартен фалц 13 х 25,5 мм.Металичното звънене е напълно отстранено благодарение на специалния пълнеж на вратата.Предлага се в 9 стандартни размера, може да изберете също така между 5 стандартни остъкления, както и други нестандартни размери и остъкления.Възможни са следните допълнителни принадлежности: вентилационна решетка, шпионка, автомат за затваряне, антипаник брава и др. Всички еднокрили интериорни врати се предлагат: само крило или готов за монтаж комплект, включващ ъглова каса, уплътнение, брава, панти, черна стандартна пластмасова дръжка.

 Употреба:

В промишленото строителство, офис сгради и в жилищното строителство.

 

 

 


SUPER DEKOR


 

Интериорна метална врата, модел Super Dekor

Крилото е горещо поцинковано и покрито с фолио в следните декори: бук, дъб, круша, орех, тиково дърво, череша, явор, ясен.

Дебелината му е 40 мм с тристранен стандартен фалц 13 х 25,5 мм. Металичното звънене е напълно отстранено благодарение на специалния пълнеж на вратата. Предлага се в 9 стандартни размера, може да изберете също така между 5 стандартни остъкления, както и други нестандартни размери и остъкления.Възможни са следните допълнителни принадлежности: вентилационна решетка, шпионка, автомат за затваряне, антипаник брава и др. Всички еднокрили интериорни врати се предлагат: само крило или готов за монтаж комплект, включващ ъглова каса, уплътнение, брава, панти, черна стандартна пластмасова дръжка.

 Употреба:

В промишленото строителство, офис сгради и в жилищното строителство.

 

 

Обратно


Bulgaria, 6002 Stara Zagora, 2B Ruski str.; tel.:+359(42)638 942, 600 035; fax: +359(42) 252 103; Sofia: tel.:+359(887) 932 140
www.villan-bg.com /
villan@villan-bg.com, office@villan-bg.com